Eenvoudig en een heel lekker recept dat Bart van Olphen, je weet wel, die ook met Jamie Oliver werkt, dat hij creëerde voor de Kerst.
Ingrediënten:- voor 4 personen:
- 300 gram gerookte wilde sockeye zalm
- 50 ml olijfolie, extra vierge
- 2 citroenen, sap en rasp
- 2 el kappertjes
- 1 bosui, in dun gesneden
- 8 stengels bieslook, fijngesneden
- handvol rucola
- zwarte peper
Bereiding:
Haal de gerookte zalm 10-15 minuten voor het serveren uit de verpakking zodat de zalm goed op smaak komt.
Verdeel de plakken zalm over de borden.
Schenk de olijfolie over de zalm en daarna het citroensap. Laat de zalm 5 minuten marineren.
Verdeel de kappertjes, bosui, bieslook, rucola en citroenrasp over de zalm. Maal er zwarte peper over.
Recept van Bart van Olphen
2 opmerkingen:
Ik heb vandaag die salade gemaakt. Lekker hoor ! Gelukkig zie je nu steeds meer wilde zalm.
Ik ging mijn artikeltje schrijven over dit recept en zocht dus op wie Bart van Olphen is. Dat gezicht kwam mij bekend voor. Ik kom hem namelijk vaak tegen op mijn to do lijst met dit recept : https://www.pinterest.fr/pin/612278511813733631/
Het is tijd dat ik dat eens ga maken.
Een reactie posten