donderdag 29 december 2022

Sandwich Raclette

 



Als je niet iemand bij de hand hebt die bij de open haard een raclette kaas voor je smelt, of als je niet uitgenodigd bent bij mensen met een gourmetstel (of daar juist een bloedhekel aan hebt), kan je toch optimaal genieten van de geur en de smaak van een druipende raclette.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes stevig brood
  • Een paar plakjes vleeswaren naar keuze. Denk aan (gedroogde) ham, salami, saucisson,  … maar ook aan grisonvlees, Tiroler speck, coppa, bressaola en andere vleesspecialiteiten uit de bergen. 
  • 2 plakjes Zwitserse raclettekaas
  • 1 eetlepel boter

Voor de mayonaise

  • 3 augurkjes, in stukjes gesneden
  • 2 kleine zilveruitjes, gehakt
  • 2 eetlepels. mayonaise
  • 1 eetlepel gele mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng met alle ingrediënten voor de  “mayonaise”.

Besmeer de binnenkant van elk sneetje brood met mayonaise en voeg dan de vleeswaar en de raclette kaas toe. Sluit de boterham.

Smelt de boter in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Grill de sandwich ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is. Halveer en serveer.

Idee Zeste Canada

2 opmerkingen:

Clementine zei

Ik heb onlangs nog raclette gegeten. Ik heb wel zo'n apparaat, al jaaaren, niet een echt raclette apparaat, maar een soort gourmetgeval. De laatste jaren zijn er heel veel soorten raclettekaas op de markt : gerookt, met peper, met daslook. Leker hoor !

Clementine zei

met 2 kaas