Ingrediënten
- 2 sneetjes stevig brood
- Een paar plakjes vleeswaren naar keuze. Denk aan (gedroogde) ham, salami, saucisson, … maar ook aan grisonvlees, Tiroler speck, coppa, bressaola en andere vleesspecialiteiten uit de bergen.
- 2 plakjes Zwitserse raclettekaas
- 1 eetlepel boter
Voor de mayonaise
- 3 augurkjes, in stukjes gesneden
- 2 kleine zilveruitjes, gehakt
- 2 eetlepels. mayonaise
- 1 eetlepel gele mosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Meng met alle ingrediënten voor de “mayonaise”.
Besmeer de binnenkant van elk sneetje brood met mayonaise en voeg dan de vleeswaar en de raclette kaas toe. Sluit de boterham.
Smelt de boter in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Grill de sandwich ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is. Halveer en serveer.
Idee Zeste Canada
2 opmerkingen:
Ik heb onlangs nog raclette gegeten. Ik heb wel zo'n apparaat, al jaaaren, niet een echt raclette apparaat, maar een soort gourmetgeval. De laatste jaren zijn er heel veel soorten raclettekaas op de markt : gerookt, met peper, met daslook. Leker hoor !
met 2 kaas
Een reactie posten