Bij het woord Koreaans denk je aan Koreaanse smaakmakers zoals Gochujang, Doenjang of tenminste aan sojasaus. Niets van dat alles, het zou zo een oer-Hollands slaatje kunnen zijn.
- 6 zachte broodjes, doormidden gesneden
- 1 grote kruimige aardappel (ongeveer 200 gram), geschild en gewassen
- 100 gram komkommer in piepkleine stukjes
- 2 eetlepels wortel in piepkleine stukjes
- 2 eetlepels fijngesnipperde ui
- ½ theelepel zout
- 2 hardgekookte eieren
- 4 plakjes gekookte ham, fijngehakt (optioneel)
- ½ kopje mayonaise
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
Bereiding:
Begin met de aardappelen
Snijd de aardappel overdwars in plakjes van een halve centimeter dik en doe ze in een middelgrote pan. Voeg 1 kopje water en ¼ theelepel zout toe.
Dek de pan af en kook ongeveer 12 minuten op middelhoog vuur.
Bereid de groenten
Doe ondertussen de komkommer, wortel, ui en de resterende ¼ theelepel zout in een kom. Meng goed met een grote lepel en laat 5 minuten staan.
Controleer of de aardappelen gaar zijn door met een houten prikker of vork in een plakje te prikken. Als het er gladjes doorheen gaat, zijn de aardappelen door en door gaar. Zo niet, zet het vuur dan laag en kook nog een paar minuten.
Giet de aardappelen af en doe ze over in een grote kom. Wrijf de warme aardappelen fijn met een grote lepel. Voeg de hardgekookte eieren toe en breek ze met de lepel. Zet apart.
Maak de salade
Wikkel het mengsel van komkommer, wortel en ui in een schone katoenen doek en knijp het overtollige water eruit. Doe het uitgeknepen mengsel over in de grote kom met de aardappelpuree.
Voeg de ham (indien gebruikt), mayonaise en zwarte peper toe. Meng goed.
Serveer
Verdeel het mengsel in 6 porties. Gebruik een grote lepel om elk broodje te vullen met de salade.
Geniet van je heerlijke broodje salade!
Recept Maangchi
1 opmerking:
Leuk receptje. Ik weet alleen niet of ik hier van die zachte broodjes kan vinden.
Een reactie posten