Een heel lekker gerechtje met gebakken tortilla's. Ik gebruikte hier tortilla's van 18 cm. In plaats van zwarte bonen uit blik nam ik een miniblikje beluga linzen.
Ingrediënten:
- (Zonnebloem)olie om in te bakken
- 8 medium tortilla wraps
- 1 stevige mango
- 4 el olijfolie
- gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera) naar smaak
- 3 avocado's
- 3 limoenen
- 4 warmgerookte zalmfilets à 125 gram (Lidl)
- 250 gr cherrytomaatjes
- 130 ge zwarte bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)*
- 1 sjalot
- handvol mesclun of jonge slablaadjes
Bereiding:
- Verhit in een ruime koekenpan een laagje olie. Bak de tortilla's per stuk aan beide kanten bruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken en leg op een bord.
- Schil de mango en snij in dunne plakjes. Schep de mango om met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de mango op hoog vuur 1-2 min. per kant, tot het vruchtvlees mooie grillstrepen heeft. Leg de gegrilde mango op een bord en bestrooi met paprikapoeder naar smaak.
- Prak intussen de avocado's met het sap van 1 limoen. Breng op smaak met zout.
- Verwijder het vel van de zalmfilets en verdeel het visvlees in vlokken.
- Snij de tomaatjes in kwarten. Meng de tomaatjes in kwarten.
- Meng de tomaatjes met bonen, 1 el. olijfolie en de munt.
- Boen de laatste 2 linoenen schoon en rasp de groene schil. Schil de limoenen en snij het drukvlees in stukjes.
- Snipper de sjalot ragfijn.
- Meng de limoenrasp, het vruchtvlees en de sjalot met de laatste 3 el olijfolie.
- Verdeel de geprakte avocado met de mesclun, de zalm, de mango en een lepel bonensalade over de tostada's.
- Schep de limoensalsa erop en serveer meteen zodat de tostada's knapperig blijven. Serveer de rest van de bonensalade apart erbij.
Bron Delicious.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten