woensdag 7 juni 2023

Tostada met Guacamole, Mango en Limoensalsa

 



Een heel lekker gerechtje met gebakken tortilla's. Ik gebruikte hier tortilla's van 18 cm. In plaats van zwarte bonen uit blik nam ik een miniblikje beluga linzen.

Ingrediënten:

  • (Zonnebloem)olie om in te bakken
  • 8 medium tortilla wraps
  • 1 stevige mango
  • 4 el olijfolie
  • gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera) naar smaak
  • 3 avocado's
  • 3 limoenen 
  • 4 warmgerookte zalmfilets à 125 gram (Lidl)
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 130 ge zwarte bonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)*
  • 1 sjalot
  • handvol mesclun of jonge slablaadjes
* Ik heb hier beluga linzen voor gebruikt.

Bereiding:

  • Verhit in een ruime koekenpan een laagje olie. Bak de tortilla's per stuk aan beide kanten bruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken en leg op een bord.
  • Schil de mango en snij in dunne plakjes. Schep de mango om met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de mango op hoog vuur 1-2 min. per kant, tot het vruchtvlees mooie grillstrepen heeft. Leg de gegrilde mango op een bord en bestrooi met paprikapoeder naar smaak.
  • Prak intussen de avocado's met het sap van 1 limoen. Breng op smaak met zout. 
  • Verwijder het vel van de zalmfilets en verdeel het visvlees in vlokken. 
  • Snij de tomaatjes in kwarten. Meng de tomaatjes in kwarten.
  • Meng de tomaatjes met bonen, 1 el. olijfolie en de munt.
  • Boen de laatste 2 linoenen schoon en  rasp de groene schil. Schil de limoenen en snij het drukvlees in stukjes.
  • Snipper de sjalot ragfijn.
  • Meng de limoenrasp, het vruchtvlees en de sjalot met de laatste 3 el olijfolie.
  • Verdeel de geprakte avocado met de mesclun, de zalm, de mango en een lepel bonensalade over de tostada's.
  • Schep de limoensalsa erop en serveer meteen zodat de tostada's knapperig blijven. Serveer de rest van de bonensalade apart erbij.

Bron Delicious.




Geen opmerkingen: