Ingrediënten voor de coscette di pollo al diavolo :
• peper en zout
• olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• peterselie
• rozemarijn
• 1 eetlepel rozijntjes
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas
• basilicum
• 2 rode pepers
• 8 plakken pancetta
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
2. Doe 5 eetlepels olijfolie in een kom. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en snijd er dunne reepjes van.
3. Als je niet van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijst voordat je de pepers in dunne reepjes snijdt. Wel jammer, de kippendijtjes worden hier minder ‘duivels’ van.
4. Hak de knoflook, peterselie, rozemarijn en basilicum fijn. Snijd de rozijntjes doormidden.
5. Meng alle kruiden door de olie tot een papje. Meng hier de rozijnen en Parmezaanse kaas door. Smeer de kippendijtjes in met dit mengsel.
6. Leg 2 plakjes pancetta naast elkaar, wikkel deze om de kippendijtjes heen en leg ze in een ovenschaal.
7. Bak ze 20 minuten (10 minuten aan beide kanten), totdat de pancetta krokant is.
Het was weer lekker!
Recept uit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten