Links van AH, rechts zelfgemaakt |
Ingrediënten:
Gehakt varkensvlees of anders varkensworstvlees van een goede slager
Venkelzaad
Knoflook
Verkruimeld gedroogd pepertje
Rode wijn
Ontbijtspek of pancetta
Bereiding:
Meng alle ingrediënten en wikkel er het spek omheen.
Doe een scheutje olijfolie in de pan met een klontje boter.
Braad de vinken rondom bruin, voeg wat gesneden ui toe, laat die meefruiten, scheut wijn erbij, eventueel wat salie, deksel op de pan en een kwartiertje laten sudderen.
Conclusie: die van AH is bleek en smakeloos en heeft de structuur van een cafetariaknakworst, gecamoufleerd met te zout spek, dat zelfs niet krokant wilde worden. Volgens de verpakking zit er 73% vlees in, 9% varkensseparatorvlees en de rest wil je niet weten.
En mijn artisanale hausgemachte vink: mmmmm.
1 opmerking:
Ja dat kant en klare, ook ik tuin er af en toe in, het is zelden lekker en als je de ingredienten bekijkt dan hoef je al niet meer. Ik heb vandaag bijvoorbeeld even in 2 tellen een mayonnaise gemaakt zonder zout voor iemand die op heel streng zoutloos dieet is. Een fluitje van een cent, met 1 eierdooier et wat goede olie heb je heel wat mayonnaise (sorry, in het frans echt met 2 ennen). Ik heb er verder een beetje peper en piment d'espelette in gedaan en wat azijn. Prima. A.H. zal niet blij zijn met je post!! Maar ze hebben ook wel goeie spullen, hoor !
Een reactie posten