woensdag 6 juni 2012

Varkensfilet uit de oven gevuld met mortadella, walnoten en waterkers

Ingrediënten:
800 gr varkensfilet
een doosje waterkers
plakjes mortadella
2 blaadjes salie
40 gr gepelde walnoten
1 ui
8 sjalotjes
half glas witte wijn
5 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C
  1. Bak op laag vuur in 2 el olijfolie de gehakte ui en de salieblaadjes. Voeg de waterkers toe (bewaar een paar blaadjes voor garnering), zout, laat alles ‘aan elkaar wennen’. Doe vervolgens in de mixer, voeg de walnoten toe en mix tot een pasta.
  2. Snij de varkensfilet in als een boek en plet een beetje met bijv. de onderkant van een pan. Bestrijk met de waterkerspasta. Leg er de plakjes mortadella op en rol de filet op. Bind vast met slagerstouw.
  3. Leg de rol in een ovenschaal. Leg er de gepelde sjalotjes bij, zout en peper, de witte wijn en een sliertje olijfolie.
  4. Braad ongeveer 50 minuten. Snij in plakken, verdeel er de saus over en garneer met de blaadjes waterkers.

  1. Uit La donna moderna.
    De volgende dag een restje opgebakken en toen was het nog lekkerder

 


Geen opmerkingen: