zondag 6 september 2015

Geroosterd aanrechtbroodje met tomaat en mayonaise




Aanrechtbroodje, niet negatief bedoeld maar je kunt het gewoon niet netjes eten. Ik eet het staand boven de gootsteen, wanneer ik alleen thuis ben.

Ingrediënten:
Stevig brood, bijv. Liefde & Passiebrood van AH
teen knoflook, doorgesneden
extra vergine olijfolie
grof zout
1 heel zachte tomaat
1 vleestomaat
ui, in dunne ringen
eventueel ham of bacon
Mayonaise, deze keer geen Belgische of Franse, maar bijvoorbeeld Hellmann's of Hollandse mayo

.

Bereiding:

  1. Snijd het brood in sneetjes en rooster ze.
  2. Wrijf de warme sneetjes in met het doorgesneden teentje knoflook
  3. Sprenkel er olijfolie over.
  4. Strooi er zeezout over, liefst vlokken.
  5. Snij de zachte tomaat door de helft en wrijf daarmee het brood in, tot je alleen het vel van de tomaat overhoudt.

Tot zover heb je de bekende pan amb tomaquet die we kennen uit Spanje en Zuid-Frankrijk. Dan gaan we verder:

  1. Beleg een helft van het brood met plakken tomaat.
  2. Leg er in ringen gesneden ui over
  3. Eventueel kan er nog bacon of ham op, maar het is echt niet nodig.
  4. Schep er een flinke klodder mayo op.
  5. Dek af met een tweede sneetje.
Melissa Clark, NYTimes


Geen opmerkingen: