maandag 21 september 2015

Witte bonen à la Dijonnaise




´Ik houd van boterbonen uit blik want ze zijn heel lekker op een stukje stokbrood. De bonen zijn ook geschikt als voorgerecht in salade of als bijgerecht bij vlees´, zegt Jacques Pépin.

Ingrediënten:
1 blik boterbonen of andere grote witte bonen van ca. 450 gram
1 el Dijon mosterd
2 el vers citroensap
3 el gehakte ui
2 el gehakte peterselie of bieslook
1 tl gehakte knoflook
3 el extra vergine olijfolie
zout en peper
Stokbrood of sla

Bereiding:

Meng de uitgelekte bonen met de rest van de ingrediënten.
Serveer de bonen op sneden stokbrood of op salade.

Volgens Jacques Pépin is het lekker om de bonen canapés 3 uur van te voren klaar te maken zodat de smaken in het brood kunnen trekken.

Je kunt de bonen ook fijnmaken tot een puree.


Geen opmerkingen: