Weinig werk en groot resultaat, deze niet-zo-traditionele 'laab' * is de onofficiële late-avond maaltijd van een groot deel van het Bon Appetit personeel. Lekker hoor en weinig werk.
Ingrediënten voor 2 personen:
500 gr kipgehakt
2 el. plantaardige olie
3 gesneden lente-uitjes, alleen het witte en lichtgroene deel
2 teentjes knoflook, fijngehakt
zout
Sausje:
2 eetlepels sojasaus1 eetlepel donkerbruine suiker1 theelepel vissaus1 eetlepel sambal oelek of Sriracha, plus meer om te serveren
Erbij:
Bladen krop- of icebergsla of baby romaine, partjes limoen en verse kruiden zoals munt, koriander, Thaise basilicum
Bereiding:
Meng sojasaus, bruine suiker, vissaus en 1 eetlepel sambal oelek in een kleine kom; zet apart.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de bosuitjes en knoflook toe en bak ze, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn (een beetje kleur is niet erg), ongeveer 3 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi licht met zout. Bak met een houten lepel en af en toe omscheppend, tot de kip gaar is, 5-7 minuten.
Voeg het sausje toe en kook al omscheppend tot de vloeistof bijna helemaal is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
Serveer het kipmengsel met sla, kruiden, partjes limoen en meer sambal oelek.
Verpak de laab in een slablaadje, doe er wat kruiden bij en rol het op als een wrap.
* Laab of larb Laab is van oorsprong een Laotiaans gerecht – uit Laos dus – maar je komt het ook weleens tegen in de Thaise keuken. Het wordt gemaakt met gehakt, vissaus, limoen, chili, munt en eventueel gepofte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten