woensdag 23 juni 2021

Tapa Tonijn uit Galicië

 


Een frisse tonijnsalade zonder mayonaise.

Ingredienten:
  • 1 blikje tonijn of bonito  in olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 piquillo peper, of een Spaans pepertje 
  • 1 groene paprika
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 sneetjes stokbrood
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  1. Bak de knoflookteentjes in een koekenpan met een beetje olie bruin, meng dit met de piquillopeper en roer.
  2. Snijd de piquillopeper in stukjes en doe deze in een kom.
  3. Voeg de uitgelekte stukjes tonijn toe en meng.
  4. Meng met een paar blokjes paprika en lente-ui, heel klein gesneden.
  5. Schep een lepel van de tonijn op een sneetje stokrood en garneer met een wat bosui en paprika.


Geen opmerkingen: