Heel lekker hoor. Bak de andijvie heel kort en haal van het vuur als het nog een beetje rauw is.
Ingrediënten:
- 1/2 kg andijvie
Kruiden
- 3 eetlepels gesnipperde ui
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- 1/2 theelepel
- 1 theelepel laos
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel azijn of sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Gebruik voor deze sajoer mooie gele, dus het binnenste, andijvie. Snijd ze fijn en was ze enkele malen. Wrijf uien, knoflook sambal en laos fijn en bak ze in de olie. Voer er als de uien geel zijn de uitgelekte andijvie aan toe. Doe er dan het bouillonblokje bij, zo nodig nog een scheut water en maak de sajoer af met de azijn of het citroensap.
Uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch Kookboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten