Een lekkere frisse salade bij de zoute gerookte sprotjes
Ingrediënten
1 bleekselderij (alleen het gele hart van de stronk)
1 bosje radijs
1 appel
1/2 citroen
2-3 el mayonaise
150 g sprotfilet
1/2 bakje tuinkers, losgeknipt
Bereiding
Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat ze in een kom ijswater weer ‘crispy’ worden. Was de stengels en snijd ze schuin in dunne plakjes.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Schil de appel, snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes. Doe de appel in een grote kom en knijp de citroen erboven uit.
Schep de radijs, bleekselderij en mayonaise door de appel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de salade over de borden, leg de sprotjes ernaast. Dep de selderijblaadjes met keukenpapier droog en strooi ze samen met de tuinkers over de salade heen.
Uit “Hollandse Kramen”, van Yolanda van der Jagt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten