maandag 6 september 2021

Tomaat-sperziebonensalade met kikkererwten, feta en dille



Dit recept uit de New York Times is met kikkererwten, maar kan ook met witte of andere bonen gemaakt worden. Omdat er nu verse maiskolven zijn, maakte ik het met de rauwe maiskorrels.

Ingrediënten

300 gram sperziebonen, bij voorkeur haricots verts, bijgesneden

1 pint cherrytomaatjes (340 gram), gemengde kleuren, eventueel gehalveerd

400 gram  gekookte kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)

4 ons feta, verkruimeld 

2 tot 3 eetlepels grof gehakte dille, voor het serveren

Snufje gedroogde oregano, voor erbij

Dressing:

2 eetlepels citroensap, van 1 kleine citroen

1 eetlepel rode wijnazijn

1 teen knoflook, fijngehakt

zout en peper

3 eetlepels extra vergine olijfolie


Bereiding:

Breng een pan met water aan de kook, voeg zout en de sperziebonen toe. Kook de boontjes tot ze al dente zijn en spoel ze af onder koud stromend water, laat uitlekken en droog ze af.

Meng de eerste 4 ingrediënten voor de dressing en klop er de olijfolie door.

Doe de tomaatjes, bonen en kikkererwten in een grote kom, maak op smaak met zout en peper. Voeg de dressing toe en roer alles voorzichtig om. Doe de feta er bij een roer nogmaals om. Laat de smaken 10 tot 15 minuten intrekken. Af en toe omscheppen.

Serveer en garneer met dille en oregano.(Ben ik weer eens vergeten voor de foto)


Geen opmerkingen: