donderdag 28 juli 2022

Bucatini alla carbonara



Dit is niet het eerst carbonara recept op dit blog. Maar ik had er zin en het is zo eenvoudig om te maken. Dit stond op de site van Cucinone Il piacere dei sapori:

De term guanciale wordt voor alle wangvlees gebruikt, maar hier bedoelt men varkenskinnebak. Het is vetter en minder sterk smakend dan pancetta.

Ingrediënten

  • 300 gram bucatini
  • 150 gram guanciale (of pancetta), in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 30 gram Parmigiano-Reggiano of Grana Padano
  • 30 gram Pecorino Romano
  • zwarte peper en zout

Bereiding

De eieren loskloppen en er de kaas en veel, vers gemalen zwarte peper doorroeren.  De guanciale zachtjes bakken in een pan gedurende een vijftal minuten – niet krokant laten worden (als de guanciale vet genoeg is moet er geen olie toegevoegd worden, zoniet een eetlepel olijfolie toevoegen).  De pasta al dente koken in gezouten water, afgieten en met veel aanhangend water bij de guanciale in de pan doen.  Van het vuur nemen, het kaas-eiermengsel erdoor roeren en in een voorverwarmde schaal doen.  Nog een beetje extra zwarte peper toevoegen en onmiddellijk serveren. Extra geraspte kaas is overbodig.

Opmerkingen:

Nooit room toevoegen aan een carbonara;

Zorg dat de eieren niet te warm worden, of je krijgt pasta met roerei;

Soms wordt een combinatie gebruikt van hele eieren en eierdooiers;

In plaats van bucatini kun je ook spaghetti gebruiken

Geen opmerkingen: