In warme landen wordt vaak azijn gebruikt bij het bakken van vis, zoals in Italië de Venetiaanse tong, of deze lekkere stukjes vis, en in Spanje de makreel of zalm in escabeche en ook met de bereiding van groenten wordt azijn gebruikt zoals de caponata uit Sicilië. Nu het zo warm is in ons land is het wel handig om deze manier uit warme landen over te nemen om bederf tegen te gaan.
In het tijdschrift Boodschappen vond ik deze handige en moeiteloze manier om deze 'fake' escabeche te maken: met gestoomde of gerookte makreel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 milliliter witte wijnazijn
- 2 rode uien (in dunne ringen)
- 2 jeneverbessen
- 8 peperkorrels
- 4 kruidnagels
- 1 eetlepel honing
- 4 gerookte makreelfilets
- 100 gram crème fraîche
- 2 eetlepels augurken (in kleine blokjes)
- 2 eetlepels bieslook (fijngesneden) en
- bieslook (om te garneren)
roggebrood (voor erbij)
Overige tijden
120 minuten marineertijd
Voorbereiden
Breng de azijn met 200 ml water, de helft van de ui, de specerijen en honing aan de kook. Laat afkoelen. Leg de makreelfilets in een platte schaal. Giet de marinade erover en laat afgedekt minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
Hak de overige ui fijn en meng met de crème fraîche, augurken en de bieslook.
Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op borden. Schep een royale dot crème-fraîchemengsel ernaast en bestrooi met de bieslook en uienringen. Serveer met roggebrood.
Bron: Boodschappen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten