Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 eieren
- 3 el bloem
- 3 el geraspte pikante kaas
- 5 el fijngemaakt beschuit of paneermeel
- 1½ - dl melk
- peper uit de molen
- flinke mespunt kerrie
- zout
- worcestersaus of aroma
- 40 - 60 gram boter
Bereiding:
Klop 4 eieren op met de bloem. Voeg kaas en beschuitkruim toe en zoveel koude melk tot een schuimig dik vloeibaar mengsel. Maak dit mengsel pittig van smaak - de smaak loopt wat terug tijdens het bakken- met peper, kerrie en zout of worcestersaus.
Laat bijna alle boter in de koekenpan smelten, maak ook de wand van de koekenpan vet en giet er het eiermengsel, juist voordat de boter gaat kleuren, in de pan. Draai het vuur zo laag, dat de eieren langzaam stollen.
Doe na 1- 2 minuten het deksel op de pan, maar leg er bijvoorbeeld een houten lepel tussen, zodat nog wat waterdamp kan ontsnappen. Controleer of de onderzijde van de eierkoek bijna goed van kleur is door de eierkoek iets op te lichten.
Bestrijk het deksel met de rest van de boter. Leg het deksel op de pan als de onderzijde van de eierkoek goed van kleur is en de bovenzijde zo goed als droog is. Keer de pan en het deksel tegelijk om en laat de eierkaaskoek van het deksel op een voorverwarmde schotel, als de onderzijde mooi van kleur is geworden.
Geef geroosterd brood bij de eierkaaskoek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten