woensdag 27 juli 2022

Scholfilet met Salsa Verde



 
Ingrediënten voor 4 personen

4 scholfilets zonder huid (of andere witvis zoals schelvisfilet of kabeljauw)
5 el bloem

Voor de salsa verde
15 gram peterselie
75 ml olijfolie extra vergine
1 el witte wijnazijn
20 gram pijnboompitten
2 tl mosterd
zwarte peper

Garnituur
250 gram zoete tomaatjes
1 Spaanse peper
extra vergine olijfolie
witte wijnazijn
een paar takjes verse peterselie of basilicum
zout
peper

Bereid eerst de salsa verde

Pureer het bosje peterselie met de olijfolie, pijnboompitten, azijn, mosterd en peper in een blender (of stamp fijn met een vijzel) tot een homogene saus.   

Bereid de tomatensalsa

Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Verwijder de zaadjes uit de spaanse peper en hak hem fijn. Maak een dressing van drie delen olijfolie en een deel witte wijnazijn. Meng de dressing met de tomaten en de spaanse peper. Breng verder op smaak met wat fijngehakte peterselie of basilicum en een snuf zout.

Bereid als laatste de vis

Zitten de filets nog aan elkaar, halveer ze dan eerst in de lengte. Dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis aan beide zijden met zout en peper. Haal de vis door de bloem.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg een laag salsa verde op een bord, daarboven de vis en daarboven een aantal scheppen tomatensalsa.

Recept uit Dit is Italië


Geen opmerkingen: