De culturele mix van La Réunion, een eiland en Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar in de Indische oceaan, is terug te vinden in de keuken met kruiden van over de hele wereld: vanille, Bourbon pointu-koffie, Victoria-ananas, passievrucht, mango's, papaja's, kurkuma, lychee-honing...
Het gerecht Poulet á la mangue (Kip met mango) is gekruid met nootmuskaat, kruidnagel, gember en rode pepers.
Ingrediënten:
- 3 eetlepels olie
- 1 kip, in 8 stukken (of 4 kippenbouten)
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 6 cm gember, geschild en fijngehakt (25 gram)
- 2 kleine rode pepers, ontpit en fijngehakt
- zout, versgemalen peper
- versgeraspte nootmuskaat
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- 2 grote rijpe tomaten, ontveld en in stukjes
- 1 rijpe mango, geschild en in grote stukken
- 2 eetlepels gehakte koriander
Bereiding:
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de stukken kip op hoog vuur aan beide kanten bruin. Schep de ui erbij en bak even mee. Schep de kip uit de pan. Bestrooi de kip met zout, peper en flink wat nootmuskaat.
Pureer intussen de knoflook, gember en rode peper in een vijzel. Voeg de puree en de kruidnagel toe aan de achtergebleven uien in de pan. Breng aan de kook en voeg de tomaten toe. Schep de kip terug in de pan. Zet het vuur laag en stoof de kip met het deksel op de pan ca. 30 minuten. Keer de stukken kip halverwege.
Schep de mango door het mengsel rondom de kip. Stoof de kip in nog ca. 15 minuten zachtjes tot de mango zacht is en uit elkaar valt. (Als de saus te dun is, haal dan de deksel van de pan en zorg dat de saus inkookt.)
Breng zo nodig op smaak met zout en bestrooi met koriander. Neem de pan van het vuur en laat het gerecht afgedekt ca. 10 minuten staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten