donderdag 6 april 2023

Avocado spread/dip

 






Op een gezellige avond bracht een van de gasten, een Canadese, dit gerecht mee, ze noemde het avocado pie. Het was bedoeld om de nacho's erin te dippen, maar de mensen pakten al gauw een sneetje stokbrood omdat daar meer van het heerlijke spul op past. Ze was zo aardig om ons het recept te geven. Ik maakte een kleinere versie met de helft van de ingrediënten. De zure room maakt het lekker fris. Tot aan de geraspte kaas had ik het dag te voren klaargemaakt, dus het kan goed voorbereid worden.

Ingrediënten:

 4 kleine, rijpe avocado's

Zout & peper naar smaak

2 theelepels vers citroensap

1 teentje knoflook, geplet

1 theelepel uien poeder

1 eetlepel verse of gedroogde bieslook

 Alles bij elkaar in een kom pletten met een vork tot het een redelijk gladde massa wordt. Over de bodem van een ondiepe schaal gelijkmatig uitsmeren.

 Stap 2:

1/2 kop (125ml) crème fraîche of sour cream

1/4 kop mayonaise.

Bij elkaar mixen in een kom, voorzichtig uitsmeren over avocado laagje.

 

Stap 3:

Potje kant-en-klare Tacosaus (ong. 215 ml) voorzichtig over mayo laagje verdelen

 

Stap 4:

4 lente uitjes fijn gesneden

1 potje zwart of groene olijfjes, fijn gesneden

1 kop (250 ml) geraspte kaas, mild cheddar als je het kan krijgen, anders is Goudse kaas ook prima. (Ik had zelf geraspte belegen kaas)

Optioneel: 1/4 kop verse peterselie

Voor erbij Tacochips, nacho's

Verder nodig een ondiepe schaal, of een quiche schaal

 

1e en 2e laag avocado en zure room/mayo - 3e laag tacosaus -    4e laag lente-uitje, olijven en peterselie