donderdag 20 april 2023

Kip met Gnocchi uit de oven




Oorspronkelijk is dit recept uit het tijdschrift Koken & Genieten met aardappels. De tijd die je met de aardappels kwijt bent is 20 minuten koken, beetje afkoelen, in plakjes snijden, 10 minuten bakken, zo'n 40 minuten in totaal.  Neem je gnocchi i.p.v. aardappels dan scheelt dat dus 40 minuten. Je hoeft alleen maar een pak verse gnocchi om te keren in de ovenschaal.  Ik had hier gnocchi gevuld met nduja en mozzarella van Lidl.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gr verse gnocchi
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 40 gr hamblokjes (heb ik niet gebruikt)
  • zout en peper
  • 2 kipfilets (à ca. 175 gram)
  • paprikapoeder
  • 75 gr kruidenroomkaas
  • 75 nl slagroom
  • 100 ml groentebouillon
  • 40 ge geraspte belegen kaas
  • evt. lente-uitjes om te garneren
Bereiding:

Pel de ui en snij in ringen. Verhit 1 el olie bak de ui en de hamblokjes ca. 3 minuten. Zout en peper.

Bestrooi de kipfilets met zout, peper en paprikapoeder. Verhit nog 1 el olie en bak er de kipfilets per zijde ca. 2 minuten en neem ze uit de pan. Bak de tomaten in het hete bakvet en neem ze uit de pan.

Verwarm de oven voor (elektrisch 200℃/hetelucht 180℃). Klop de roomkaas, de slagroom en de bouiilon door elkaar en schenk bij het bakvet. Breng kort aan de kok. Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de gnocchi, de kipfilets en de tomaten in een ovenschaal. Schenk de saus eroverheen. Bestrooi met kaas. Bak 20-25 minuten in de oven. Garneer eventueel met lente-uitjes.


Geen opmerkingen: