maandag 23 januari 2012

Duivenbouillon met morilles


Ingrediënten:
2 bosduiven
stuk wortel
1 ui
stukje prei
blokje knolselderie
klein schepje tomatenpuree
laurier
tijm
gekneusde jeneverbessen
peper en (truffel)zout
gedroogde morilles
sherry


Bereiding:
 
Verhit de oven op de hoogste stand.
  1. Snijd het borstvlees van de karkassen en zet apart.
  2. Plaats in een braadslede de in stukken gesneden karkassen met de tomatenpuree en de grof gesneden groenten tot ze beginnen te kleuren.
  3. Doe ze over in een pan en giet er 1 liter water op. Voeg de laurier en de tijm toe en laat een uurtje trekken.
  4. Zeef de bouillon en voeg de jeneverbessen, tijm en sherry toe. Laat wat inkoken.
  5. Was en week de morilles. Snijd ze in smalle reepjes.
  6. Verwijder de kruiden, voeg de morilles aan de bouiilon toe en laat op een zacht vuurtje nog 10 minuten trekken.
  7. Snij de borstfilets in smalle reepjes en laat ze zachtjes in de bouillon pocheren.
  8. Maak op smaak af met (truffel)zout en peper.
Was wel heel lekker. Dank je wel jager!

Geen opmerkingen: