Van de groententaart had ik nog een stuk knolselderij en een half pompoentje over. Hiervan deze lekkere lunch gemaakt.
Ingrediënten:
1 stuk knolselderij, schoongemaakt en in blokjes gesneden
half biologisch pompoentje, ongeschild, zonder zaad, in blokjes gesneden
4 knoflookteentjes, gehalveerd
een paar tomaatjes, in stukken
olijfolie
Blauwe kaas, bijv. Bleu d'Auvergne
beetje slagroom
eetelepel witte wijn
Bereidng:
Verwarm de oven voor op 200C.
- Kook de stukken knolselderij 5 minuten in kokend water met een scheutje melk (tegen het verkleuren)
- Leg de uitgelekte stukken samen met de overige stukken groenten in een ovenschaal en meng goed met wat olijfolie.
- Kruid met venkelzaad, peper en zout.
- Laat in ca. 45 minuten gaar worden, keer na 30 min. de groenten om.
Dipsaus:
- Verwarm wat slagroom op laag vuur in een pannetje en brokkel daar de stukjes kaas in. Roer tot een gladde saus en laat iets inkoken, samen met een klein scheutje wijn, tot het een een beetje dik is.
Dip de stukjes groente in de saus.
Ik vond het lekker, dat zoute met het zoete van de pompoen.
Idee van mijzelf.
1 opmerking:
Ik zag pas een recept van Nigella Lawson met de onmisbare gravy bij kalkoen of vlees op basis van Stilton (blauwe engelse kaas) en witte port en room. Leek me ook zo lekker.
Een reactie posten