zaterdag 14 januari 2012

Omeletreepjes met andijvie en gegrilde rode ui


Ik hou van pappardelle met bittere andijvie en zoete ui, maar omdat ik de koolhydraten wil beperken, heb ik in plaats van pappardelle omeletreepjes gemaakt.

Ingrediënten:
2 rode uien, in partjes
1/2 el balsamicoazijn
olijfolie
pappardelle of 2 eieren
 gesneden andijvie
1 mespunt nootmuskaat
hazelnoten of pijnboompitten
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
  1. Schep de ui in een bakblik om met de balsamicoazijn en wat olie en strooi er peper en zout over. Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in 15-20 min. bruin en gaar. Schep af en toe om.
  2. Kook de papardelle of kluts de eieren en bak er een grote dunne omelet van. Snijd in brede repen.
  3. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de andijvie in 3-4 min. beetgaar. Breng de groente op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Rooster de hazelnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze even afkoelen en hak ze grof.
  5. Schep de omeletrepen door de andijvie in de wok. Meng alles goed en verdeel de omeletrepen met groente over 4 warme diepe borden. Verdeel de geroosterde ui en de hazelnoten erover

Niet bijzonder, maar andijvie met gegrilde ui is altijd lekker.

Geen opmerkingen: