Ingrediënten voor 8 personen:
2 koppen gedroogde tuinbonen (Turkse winkel), 8 uur in de week gezet
1,5 kop olijfolie
3 grote uien, grof gesneden
1 grote rijpe tomaat, fijngesneden
1 theelepel tomatenpuree
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 soeplepel peterselie
2 laurierbladen
1 theelepel komijn
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel peper
2 soeplepels azijn
Bereiding:
- Kook de tuinbonen in ruim water, zo'n 30 min. Doe ze in een vergiet om ze uit te laten lekken.
- Doe de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de ui met de knoflook bruin, zo'n 4-5 min.Voeg nu de gekookte tuinbonen toe. Roer om en voeg de tomaat, de puree opgelost in 1 kopje water, alle kruiden, de peterselie, de suiker, het zout, de peper en nog een kopje water toe. Bedek de pan en kook zo'n 20 min.
- Maak het deksel open en doe nu de azijn erbij. Roer om, verhoog de temperatuur en kook zonder deksel nog zo'n 10 minuten, tot de enige vloeistof in de pan de olijfolie is,
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Recept uit: Kretenzische keuken voor iedereen van Myrsini Lambraki
3 opmerkingen:
Niet erg duidelijk. Lijkt of de gedroogde tuinbonen eerst moeten worden gebakken. Ook moeten ze eerst 8uur worden geweekt. volgorde is: 8 uur weken, koken, dan meebakken
Ik heb het letterlijk uit het kookboek overgenomen. Maar heb nu voor de duidelijkheid gedroogde in gekookte veranderd.
Kookvocht opvangen en dit gebruiken ipv water, veel lekkerder.
Een reactie posten