dinsdag 2 september 2014

Gebakken kaas met vijgen en walnoten



Vijgen met honing en kaas uit de oven

Ingrediënten voor 6 pers.
6-12 rijpe vijgen
2 el sherry azijn
1 dl rode wijn
50 gr walnoten
5 takjes tijm
4 el vloeibare honing
1 hele ronde brie, camembert of blauwe brie
stokbrood


De kaas en de vijgen kunnen zowel als voorgerecht als nagerecht gegeten worden. Voor mij was het een hoofdgerecht.

Bereiding
Verwarm de oven op 200C

  1. Snijd de vijgen in, maar niet helemaal door. Prik de bodem in.
  2. Leg ze in een ovenschaal (groot genoeg dat er ook de kaas in past) en plaats de vijgen met de gesneden kant naar boven, maar leg de kaas er nog niet bij.
  3. Meng de wijn met de azijn met wat peper en zout en giet over de vijgen. Strooi er de gehalveerde walnoten en de tijm over.
  4. Besprenkel het geheel met de honing.
  5. Bak 15-20 min.  in de oven tot de saus stroperig is.
  6. Plaats de hele kaas erbij en schuif weer in de oven tot da klaas smelt.


Ik heb het met camembert gemaakt, maar een pittiger kaas was beter geweest als tegenhanger van de honing en zoete vijgen.

Recept uit BBC good food

Geen opmerkingen: