dinsdag 23 september 2014

Warme erwtjes in mosterdsaus van Ottolenghi

Erwtjes in mosterdsaus van Ottolenghi


Het leek me niet veel, warme erwtjes mer yoghurt en mosterd, maar het viel reuze mee.

Als je geen zuring hebt, kan het vervangen worden door rucola en een kneepje citroen of mosterdblad.

Ingrediënten:
300 g verse of diepvries doperwten, ontdooid
2 tl Dijon mosterd
1 ½ theelepel Engels mosterdpoeder
¾ theelepel basterdsuiker
zout
2 el olijfolie
180 g lente-uitjes, schoongemaakt en in schuine stukken gesneden van 1 cm
2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel zwart mosterdzaad, geroosterd
75 g Griekse yoghurt
100 g zuring, bladeren en stengels, grof gemalen

Bereiding:
  1. Breng een middelgrote pan met water aan de kook, voeg de erwten toe, blancheer ze slechts 30 seconden en doe ze in vergiet. Houd onder koud stromend water en zet apart.
  2. Doe beide mosterdsoorten in een kommetje met de suiker, drie eetlepels water en een halve theelepel zout. Meng tot een gladde pasta en zet apart.
  3. Plaats een grote koekenpan op matig hoog vuur en voeg de olie toe. Eenmaal warm, voeg de lente-uitjes en de knoflook toe en bak gedurende acht minuten, onder regelmatig roeren, tot goudbruin.
  4. Draai het vuur laag en voeg de mosterdsaus, erwten, twee theelepels mosterdzaad en de yoghurt toe. Roer een minuut, totdat alles gemengd is en de yoghurt warm.
  5. Haal de pan van het vuur, roer door de zuring erdoor en garneer met de resterende mosterdzaadjes. Dien meteen op.


Geen opmerkingen: