Taartje van courgette met ricotta en Parmezaanse kaas. |
Ingrediënten:
1 grote courgette
1 ei
50 gr ricotta
1 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
zout
- Was de courgette en snijd hem in de lengte doormidden. Snijd elke helft overlangs in drieën. Snijd de lange stukken in kleine stukjes.
- Verhit een beetje olie in een pannetje op middelhoog vuur en bak de courgettestukjes zacht, maar niet bruin in 10-15 minuten. Keer regelmatig de blokjes courgette.
- Klop in een kom het ei los met de ricotta, 1 lepel water, de Parmezaanse kaas en een snuf zout.
- Vet een ovenschaaltje van ca. 10 cm diam. in en vul het met de uitgelekte groente en het ei-kaas mengsel.
- Laat in een oven op 180 C. in ca. 12 minuten bruin worden.
Recept Tortino di zucchine e ricotta uit La Donna Moderna
Geen opmerkingen:
Een reactie posten