zaterdag 13 september 2014

Taartje van courgette en ricotta

Taartje van courgette met ricotta en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten:
1 grote courgette
1 ei
50 gr ricotta
1 el geraspte Parmezaanse  kaas
1 el olijfolie
zout

Bereiding:

  1. Was de courgette en snijd hem in de lengte doormidden. Snijd elke helft overlangs in drieën. Snijd de lange stukken in kleine stukjes.
  2. Verhit een beetje olie in een pannetje op middelhoog vuur en bak de courgettestukjes zacht, maar niet bruin in 10-15 minuten. Keer regelmatig de blokjes courgette.
  3. Klop in een kom het ei los met de ricotta, 1 lepel water, de Parmezaanse kaas en een snuf zout. 
  4. Vet een ovenschaaltje van ca. 10 cm diam. in en vul het met de uitgelekte groente en het ei-kaas mengsel.
  5. Laat in een oven op 180 C. in ca.  12 minuten bruin worden.


Recept Tortino di zucchine e ricotta uit La Donna Moderna

Geen opmerkingen: