Een verschil met de gangbare courgettesoep is dat de courgettes eerst een half uurtje gesmoord worden.
Ingrediënten
1 kg middelgrote courgettes, geschild
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 ml kippenbouillon of water
175 ml slagroom
1 klein bosje basilicum, fijngehakt
1 klein bosje gladde peterselie, fijngehakt
120 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
voor de crostini
6 sneetjes ciabatta, in een vierkant gesneden
115 g zwarte olijven, fijngehakt
1 verse rode chilipeper, van zaadjes ontdaan
extra vergine olijfolie
Bereiden:
- Snijd de courgettes in de lengte in kwarten, en vervolgens in 2½ cm lange stukjes. Verwarm de olie in een sauspan met dikke bodem en fruit de knoflook en courgette ongeveer 25 minuten, of tot de courgette bruin en heel zacht is. Voeg zout, peper en bouillon toe, laat alles een paar minuten zachtjes pruttelen en neem de pan van het vuur.
- Pureer driekwart van de courgette in de foodprocessor.
- Doe de courgette terug in de pan en voeg slagroom, basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas toe. Warm de courgettesoep weer op.
- Rooster intussen het brood aan beide zijden.
- Meng olijven, chilipeper en olijfolie en besmeer de sneetjes brood er dik mee. Serveer de courgettesoep en geef de crostini er apart bij.
Een luxe versie van de courgettesoep. Hij is lekker en erg machtig, voor mij was het een volledige maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten