donderdag 18 september 2014

Milde romige aïolisaus



Al eerder heb ik hier geschreven over de authentieke aioli. Deze Salsa salata aïoli komt uit Italië en heeft een milde romige knoflooksmaak die bij heel veel lekker smaakt: vis, gegrilde groenten, bij rauwe groenten als dip:







Ingrediënten:
5 teentjes knoflook
2 dl melk
1 rauw eigeel
1 gekookt eigeel
peper en zout
olijfolie

 

Bereiding:

  1. Kook 5 tenen knoflook 15 minuten in 2 dl melk.
  2. Doe ze over in de beker van de staafmixer en laat afkoelen.
  3. Voeg 1 hardgekookte eierdooier, 1 rauwe eierdooier, zout en peper toe.
  4. Plaats de staafmixer op de bodem, trek hem langzaam omhoog en naar beneden en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot de gewenste dikte.
Ik had me vergist en de tenen plus de melk in de mixbeker gedaan. Maar het werd toch een prima saus.

Recept uit Donna Moderna



Geen opmerkingen: