Het is echt wel een leuk voorgerechtje hoewel het op de foto niet zo uitziet, en dat ligt aan mijn ongeduld en gebrek aan fotografisch talent.
Ingrediënten:
Bladerdeeg
Brie
Hazelnoten
Rode ui
Tijm
Peer
Waterkers voor de garnering
Bereiding:
- Spreid per persoon een half plakje bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit en verdeel er een mengsel van fijngehakte hazelnoot met gesnipperde rode ui en wat verse tijm over.
- Leg dan 4 dunne partjes peer op het deeg, met de bolle kanten tegen elkaar in, dus met de rechte kanten langs de randen van het bladerdeeg.
- Dek af met een dikke plak brie en bak de taartjes in een warme oven van 200 °C in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer tot slot met een plukje waterkers.
Idee van Clara ten Houte de Lange
4 opmerkingen:
Denk je dat dit ook met stoofpeer kan?
Bij stoofpeer lijkt me lekker een meer zoutige en uitgesproken smaak zoals geitenkaas of verbrokkelde blauwe kaas.
Volgens mij worden de stoofperen misschien niet rijp in deze bereidingdtijd.
Ik ga er van uit dat het wel gestoofde peren zijn.
Een reactie posten