donderdag 16 januari 2020

Aardappel-Tomatentaart met Taleggio


Een kleinere uitvoering, voor 4 personen

Recept voor 12 personen. 30 minuten werk, 80 minuten totale bereidingstijd.

Ingrediënten voor 12 personen::
3 kg gekookte aardappelen in de schil van de vorige dag
3 takjes rozemarijn
1 bosje tijm
900 ml gezeefde tomaten (passata)
2 gedroogde chilipepers
3 knoflooktenen
4 el olijfolie
zout en peper
2 bosjes basilicum
800 gr taleggio (Italiaanse smeltkaas)
150 gr Parmezaanse kaas
Olie voor het bakblik

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180℃. Bestrijk en diep bakblik met olie.

  1. Doe de blaadjes van de rozemarijn en de tijm in een schaal en voeg de gezeefde tomaten en gedroogde chilipepers toe. Pel het knoflook en hak het grof. Voeg de knoflook en de 4 el olijfolie toe aan de schaal. Pureer alles en voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Pluk de blaadjes van het basilicum. Snijd de taleggio in dunne plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  3. Verdeel wat van de tomatensaus over het bakblik en daarover de helft van de basilicumblaadjes.
  4. Verdeel daarover weer de helft van de tomatensaus en de helft van de taleggio.
  5. Leg daarop de helft van de aardappelplakjes.
  6. Bestrooi ook die achtereenvolgens met zout en peper, de rest van de basilicumblaadjes en de rest van de taleggio.
  7. Verdeel de rest van de tomatensaus eroverheen en bestrooi tot slot met Parmezaans kaas.
  8. Schuif het bakblik in de oven en bak alles in ca. 40 minuten goudbruin. Neem het bakblik uit de oven en serveer het gerecht met sla zoals rucola of jonge spinazie.

Recept uit Lievelingsrecepten uit de oven Eenvoudig en lekker.



Geen opmerkingen: