Nigella maakt deze soep met wat ze op voorraad heeft: broccoli uit de diepvries, een bouillonblokje en ze bedenkt olifantenpaadjes: knoflookolie in plaats van knoflook schoon te maken en te hakken en ze knipt lente-ui boven de pan in plaats van een ui te snijden. En een rode peper uit de diepvries. Ik had verse broccoli die ik in slordige stukken sneed. Het is best een handig recept voor als je weinig tijd hebt, voldoende groente wilt eten en wat ook nog vult.
Het lijkt me ook geschikt voor mensen met een ui-knoflookallergie. Vaak kunnen ze wel tegen knoflookolie, zolang er geen stukjes knoflook in zitten, en ook tegen het groene gedeelte van bosui.
Ingrediënten voor 4 personen als hoofdgerecht.
- 3 el olijfolie met knoflook uit fles
- 6 lente-uitjes
- 2 tl droge tijm
- 1 kg broccoli uit de diepvries
- 1250 ml hete groentebouillon (van blokjes)
- 200 gr verkruimelde Stilton (of andere blauwe kaas)
- vers gemalen peper
- 1 verse (of uit de diepvries) chilipeper zonder zaad en fijngehakt (optioneel)
Bereiding:
- Giet de knoflookolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de gehakte lente-ui toe (of knip ze boven de pan) en fruit een paar minuten.
- Roer er de tijm en de bevroren broccoli door.
- Voeg de hete bouillon en de verkruimelde of gesneden kaas door, doe de deksel op de pan en kook 5 minuten.
- Giet de soep in porties in de blender of keukenmachine en giet het terug in de pan en warm zo nodig nog even op en maal er peper over.
- Bestrooi met fijngesneden chilipeper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten