Nog steeds in de ban van de bakplaat, sinds ik op zoek was voor gemakkelijke gerechten voor een groot gezelschap met kinderen van wie ik de smaken niet kende. Dit recept uit het Engelse Olive Magazine viel toen af, maar het is zeker een leuk en lekker recept om met vrienden rondom de tafel met een glas wijn en stokbrood te nuttigen, vermits ze geen vegetariër zijn en niet zeuren.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 rode paprika in grote stukken gebroken
- 1 gele paprika in grote stukken gebroken
- 2 citroenen: 1½ in parten voor door de groenten en het sap van de andere helft voor de mayonaise.
- 3 grote hele ongepelde tenen knoflook en 1 gepeld in plakjes
- 200 g chorizoworst in stukjes
- 1 ui in 8 parten
- olijfolie
- 1 el sherryazijn
- 2 tl tijmblaadjes
- 2 tl gerookt paprikapoeder (milde soort)
- zout en peper
- 16 grote garnalen ongepeld
- 150 g mayonaise
Bereiding:
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
- Meng alle ingrediënten behalve het citroensap, de garnalen en de mayonaise in een grote kom. Spreid de groenten uit over het bakblik.
- Bak ca. 25 minuten in de oven, tot de groente zwartgeblakerd is.
- Verwijder de hele teentjes knoflook uit het bakblik. Leg de garnalen in het bakblik en zet terug in de oven. Bak 5-10 minuten in de oven tot de garnalen roze en knapperig zijn.
- Druk intussen de knoflook uit de schil en prak de knoflook met een vork. Roer de knoflook met het citroensap en een snuf gerooktepaprikapoeder door de mayonaise. Serveer de garnalen met het chorizo-groentemengsel, de aïoli en een bakje met citroenwater om na het eten je vingers in te dopen.
Was lekker. In plaats van verse chorizoworstjes gebruikte ik een zachte verpakte chorizo. De stukjes worst werden van buiten wel donker, maar bleven van binnen zacht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten