donderdag 27 augustus 2020

Ham & Piccalilly Salade




Een heel andere dressing dan we gewend zijn. Niet met olie en azijn maar met piccalilly en yoghurt. het recept is van BBCgoodfood en het valt me op dat je daar piccalilli schrijft en wij piccalilly.

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels piccalilly
  • 3 eetlepels natuurlijke yoghurt
  • 12 zilveruitjes , gehalveerd
  • 130g erwtenscheuten (ik heb cress gebruikt)
  • 180 g pulled pork van ham of uit elkaar getrokken (met vork) gekookte ham
  • ½ komkommer, gehalveerd en dik gesneden
  • 100 g (verse) doperwten
  • 40 g oude cheddar, schilfers
  • knapperig brood , om te serveren

Bereiding:

  1. Meng de piccalilly, yoghurt, uien en 4 el water tot een dressing. Kruid en zet apart.
  2. Doe de erwtenscheuten, ham, komkommer en doperwten door elkaar. Leg op een serveerschaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de kaas erover en serveer met knapperig brood

Geen opmerkingen: