Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 dikke varkensribkoteletten met been
De marinade:
- 1 grote sjalot, gehakt
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- ⅓ kopje lichtbruine suiker
- ¼ kopje vissaus
- 2 eetlepels donkere of gewone sojasaus
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- zout
De salade:
- 3 stevige rode pruimen, in partjes gesneden
- 2 lente-uitjes, alleen donker- en lichtgroene delen, in dunne plakjes gesneden
- 1 chilipeper, in dunne plakjes gesneden
- 2 kopjes gescheurde gemengde kruidenblaadjes (zoals Thaise of zoete basilicum, koriander en / of munt)
- ½ kopje taugé
- 2 eetlepels rijstazijn
- Limoenpartjes (om te serveren)
Bereiding:
Voorbereiding marinade (minstens 1 uur)
1. Mix sjalot, knoflook, bruine suiker, vissaus, sojasaus, olie en peper in een blender. Doe de marinade over in een grote hersluitbare plastic zak. Voeg de karbonade toe en masseer in de marinade. Pers de lucht uit de zak en koel minimaal 1 uur en maximaal 12 uur.
Bereiding salade:
2. Meng pruimen, lente-uitjes, chili, kruiden, taugé en azijn in een grote kom. Breng op smaak met zout; opnieuw husselen.
Grillen:
3. Bereid een grill voor op middelhoog vuur. (U kunt ook een grillpan op middelhoog vuur verhitten.) Haal de karbonades uit de marinade en laat het overtollige vocht terug in de zak druppelen; Breng beide kanten op smaak met zout. Gril de karbonades, draai ze een keer, tot ze licht verkoold zijn, ongeveer 2 minuten per kant.
Serveren:
4. Serveer varkensvlees met salade en limoenpartjes.
Bon Appétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten