Zanahorias aliñadas uit Cádiz is een tapa die je in de bars of als voorgerecht in de restaurants van Andalusië vindt.
Ingrediënten:
- 1 kilo wortels
- 2 tenen knoflook
- 1 lepeltje komijnzaadjes
- 1 lepeltje oregano
- 1 lepeltje pimentón (Spaans paprikapoeder)
- 1 lepeltje Sherry- of rodewijnazijn
- zout
- 2 à 3 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Snijd de wortels in plakjes van 1 cm en kook ze ca. 10 minuten in kokend water, of tot ze 'al dente'zijn.
- Vijzel de knoflook fijn en wrijf de komijn, oregano en pimentón erdoor, verdun met de azijn, en voeg al roerende er de olijfolie door. Giet het mengsel over de afgekoelde wortels.
- Laat ze minstens 2 uur of liever een nacht marineren. Bestrooi eventueel met peterselie.
Kijk het Youtube filmpje https://www.youtube.com/watch?v=8bYbQTTzl-0
Geen opmerkingen:
Een reactie posten