vrijdag 23 oktober 2020

Flespompoen met Noten en Blauwe kaas uit de oven



Altijd lekker: pompoen met blauwe kaas. Ik at het een keer als een hapje en de rest als bijgerecht. Nigella suggereert het als vegetarisch gerecht voor de kerst, of serveert het bij een rest kalkoen.


Ingrediënten:
  • 2 kilo flespompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 takjes verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 100 gram pecannoten of walnoten
  • 125 gram Roquefort of een andere blauwe kaas
  • Eventueel blaadjes salie
  • zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.


  1. Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd hem zonder te schillen in blokjes van ongeveer 2,5 cm, je hoeft er niet precies in te zijn, als de stukjes maar zo ongeveer even klein zijn.
  2. Doe de stukjes pompoen en eventueel de salie met de olie in een braadslee/op een bakblik. Stroop de blaadjes van vier takjes tijm en verdeel over de pompoen. (Als je geen verse hebt, neem dan gedroogde). Zet het bakblik 30 tot 45 minuten in de oven, tot de stukjes pompoen zacht zijn.
  3. Leg de pompoenblokjes in een serveerschaal en breng op smaak met peper en zout. Meng er de  noten voorzichtig door. (Rooster ze eventueel even in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn). Verkruimel de blauwe kaas erover en leg ter garnering de laatste takjes tijm over.
Recept gebaseerd op een recept uit




Geen opmerkingen: