Ingrediënten voor 6 broodjes:
- 500 gr meel (ik gebruikte pizza/focaccia meel)
- 10 gr droge gist
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 200 ml warm water
- chorizo zoveel of zo weinig als je wilt
- extra meel of roggemeel
Bereiding:
- Maak een kuiltje in de bloem, voeg gist toe, de suiker, de olie en een deel van het water toe en begin met het kneden, voeg dan zout toe en ga verder met het kneden en voeg water toe indien nodig., kneed gedurende 5 minuten, doe het in een kom en laat het afgedekt met een theedoek op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Haal het vel van de chorizo en snijd hem in kleine stukjes.
- Ontgas het deeg (d.w.z. kneed het even door) en maak 6 bolletjes ter grootte van een vuist, rek of rol elke bal uit en bedek het deeg met stukjes chorizo.
- Rol het deeg met de chorizo op, sluit de uiteinden en leg de broodjes op een bakblik bestrooid met bloem of bekleed met bakpapier, maak 2 of 3 sneden met een mes in het oppervlak van de broodjes, bestrooi het met een beetje bloem of roggemeel voor een rustieke touch en laat ze 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Zet 10 minuten voor het einde van de rusttijd de broden de oven aan om voor te verwarmen.
- Bak de broden op 180ºC gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten.
- Haal ze uit de oven en geniet ervan. Je kunt ze ook koud eten. Lekker hoor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten