zaterdag 31 oktober 2020

Pumpkin Pie


 

Het moest er toch een keer van komen, vooral toen ik in een Duitse drogisterij een aanbieding zag van 12 blikjes Bonduel pompoen voor € 2,-. . Nou ja, ze waren bijna aan de uiterste verkoopdatum en ik had er maar 2 nodig, dus geen excuus meer om geen all American pumpkin pie maken, in deze scary halloween en verkiezingstijd.

Op pompoensoep.com vond ik dit Bekroond Pompoentaart Recept dat iedereen snel kan maken; dat leek mij wel wat.

Ingrediënten:
  • Rol kant en klaar taartdeeg
  • 3 biologische eieren
  • 175 gram van de beste bruine suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • (of een mengsel van even delen kaneel, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, piment)
  • 1/4 theelepel rotszout
  • 425 gram pompoenpuree uit een bokaal of zelfgemaakt
  • 125 ml slagroom 35% vet
  • 125 ml geëvaporeerde (koffie-)melk

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden.

  1. Deegvel uitrollen in een beboterde en bebloemde taartvorm of met het bakpapier gewoon in een taartvorm duwen.
  2. Doe de 3 eieren met de bruine suiker in een mengkom en klop de eieren luchtig op tot ook alle suiker in de eieren is opgelost (en je dus geen suiker meer hoort "knarsen" tijdens het kloppen)..
  3. Voeg er de rest van de ingrediënten bij en klop tot een luchtige vulling.
  4. Giet in de taartvorm en bak 10 minuten op 200 graden.
  5. Draai dan de warmte lager tot 175 graden en bak je taart verder gaar (een 40 tal minuten).
  6. Laat op kamertemperatuur afkoelen en zet dan in de koelkast tot je je pompoentaart koud gaat serveren met een extra dot opgeklopte slagroom en/of een bol vanille-ijs.


Geen opmerkingen: