Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 schol- of botfilets
- 1 + 1 eetlepels plantaardige olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel fijngeraspte geschilde gember
- bladspinazie, bijgesneden, grof gehakt
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
- Zout en versgemalen peper
Bereiding:
- Verwarm 1 eetl. plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en gember toe en bak onder voortdurend roeren geurig in ongeveer 2 minuten. Voeg spinazie en sesamolie toe en schep om en sauteer tot de spinazie geslonken is, ongeveer 5 minuten. Voeg azijn, sojasaus en sesamzaadjes toe; breng op smaak met zout en peper en meng voorzichtig. Zet opzij
- Verhit de resterende 1 eetl. plantaardige olie in een andere grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng de vis op smaak met peper en zout en bak tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Serveer de vis met de spinazie.
Recept Bon Appétit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten