donderdag 15 oktober 2020

Scholfilet met Sesamspinazie



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 schol- of botfilets
  • 1 + 1  eetlepels plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel fijngeraspte geschilde gember
  • bladspinazie, bijgesneden, grof gehakt
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Verwarm 1 eetl. plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en gember toe en bak onder voortdurend roeren geurig in ongeveer 2 minuten. Voeg spinazie en sesamolie toe en schep om en sauteer tot de spinazie geslonken is, ongeveer 5 minuten. Voeg azijn, sojasaus en sesamzaadjes toe; breng op smaak met zout en peper en meng voorzichtig. Zet opzij
  2. Verhit de resterende 1 eetl. plantaardige olie in een andere grote koekenpan op middelhoog vuur. Breng de vis op smaak met peper en zout en bak tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Serveer de vis met de spinazie.
Recept Bon Appétit

Geen opmerkingen: