Ingrediënten voor 12 hapjes:
- 2 eieren, licht geklopt
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel fijngehakte dilleblaadjes
- 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
- zeezout en gekneusde zwarte peper
- 60 g roomkaas, zacht geroerd
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels kappertjes
- 4 plakjes gerookte zalm, in drieën gesneden
- ¼ rode ui, fijngesneden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 ° C. Doe de eieren, room, dille, citroenschil, zout en peper in een kom en klop goed door elkaar. Giet het eimengsel in 12 ingevette mini-muffinvormpjes met een inhoud van 2 eetlepels. Laat 6-8 minuten bakken of tot het net stevig is. Laat ze in de vormpjes gedurende 3 minuten afkoelen voordat u ze verwijdert.
Roer het citroensap en de kappertjes door de roomkaas, . Bedek de frittatas met het roomkaasmengsel, een stukje gerookte zalm en de ui en serveer.
Het dunne frittataatje vond ik erg slap om als bodem voor het beleg te dienen..
Recept van Donna Hay
Geen opmerkingen:
Een reactie posten