Ik vertelde al eerder dat mijn buurvrouw van twee huizen verderop en ik er sinds het begin van de lockdown er de gewoonte van gemaakt hebben om, als de vijf in de klok staat, bij elkaar te borrelen. Ik zorg voor de hapjes, zij voor de wijn, soep en koffie. Inspiratie voor de hapjes komt meestal van Lidl's themaweken. Deze week waren het de Scandinavische producten.
Voor alle brødjes gebruikte ik Oberlander brood van AH.
Smørrebrød Haring
- Potje haring in mosterdsaus (Lidl, Ikea)
- Rode ui pickles:
1 rode ui, 1 kopje water, 3 el kristalsuiker, 2 el witte azijn, snufje zout.
Schil de rode ui en snijd hem zo dun mogelijk. Doe de rode ui in een pot met deksel. Verhit water, suiker, azijn en zout in een pan. Laat de suiker smelten en haal dan de pan van het vuur. Als je tijd hebt, laat het dan afkoelen. Anders kun je het direct over de gesneden rode uien in het potje gieten en een uur op smaak laten komen. Dek na een uur af met het deksel en bewaar in de koelkast tot het tijd is om te serveren.
Smørrebrød Gerookte Zalm
- Boter of mayonaise gemengd met mierikswortel of zure room
- Jonge spinazieblaadjes
- Gerookte zalm
- Dunne plakjes radijs
- Dille
- Gemalen peper
Smørrebrød Kaas
- Danish blue
- Walnoot
- Gebakken spekjes (streaky bacon)
- Bieslook (vergeten op de foto😒)
- Kipsalade (gepocheerde kip, gerapt uitje, mayo met (perzik)yoghurt, kerrie, z+p).
- Plak streaky bacon
Smørrebrød Leverpastei
- Leverpastei of pâté
- Verkruimeld spek (streaky bacon)
- Schijfjes (Deense) augurk
- Peterselie
- evt. cranberries
Smørrebrød Rosbief
- Boter
- Sla
- Rosbief
- Remouladesaus
- Gefruite uitjes (bijv. van Conimex)
Verder nog: Köttbullar
- Zweedse gehaktballetjes met geraspte ui en piment
Geen opmerkingen:
Een reactie posten