donderdag 11 februari 2021

Lofsalade met Roquefort en Walnoten

 



Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de salade:
  • 16 kleine struikjes witlof
  • 1 appel, zoals Granny Smith of Braeburn
  • 75 gram Roquefort-kaas
  • 100g walnoten, fijngehakt
  • 1 selderijstengel, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
Voor de dressing:
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels walnootolie van de beste kwaliteit
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Snijd de onderkant van de witlof af en verwijder eventuele beschadigde buitenste bladeren. Snijd elk struikje in de lengte doormidden en zet apart.

Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in fijne plakjes of blokjes. Verkruimel de roquefort op een bord en zet het koel weg terwijl u de dressing maakt.

Bereiding van de dressing:

Klop voor de dressing de mosterd, azijn en het water door elkaar en voeg al kloppend de walnotenolie en olijfolie toe. Breng op smaak met 2 snufjes zout en 2 snufjes peper.

Maak de salade af:

Meng de dressing met de witlof, walnoten, appel, selderij en tweederde van de Roquefort. Schik op een grote serveerschaal of individuele borden. Strooi de resterende Roquefort over de salade en werk af met de gehakte bieslook.




1 opmerking:

Clementine zei

Oh wat leuk, jij maakt ook van die ouderwetse salades klaar met fruit. Ik ben er ook druk mee bezig. Binnenkort op mijn blog een heuse garnalencocktail met fruit. Ik hou daar wel van.