Het recept van de lofsla met kiwi heb ik van het blog van mijn zus Leblogdeclementine.
Ik maakte een variatie - heel retro - lofschuitjes, als een klein fris hapje.
Ingrediënten voor de lofsla:
- 4 struikjes witlof
- 8 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 60 gr yoghurt
- 4 takjes bieslook
- 50 g fruitige Comté of kaas naar keuze
- 3 kiwi's
- 25 g geroosterde hazelnoten
- Zout en peper
Bereiding:
- Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, yoghurt en gehakte bieslook.
- Spoel de witlof af, verwijder de kern, snijd ze in de lengte doormidden en snijd ze fijn.
- Snijd de kaas in kleine blokjes. Schil en snijd de kiwi's in tweeën in plakjes.
- Meng in een slakom de lof met de kiwi's, kaas en gehakte hazelnoten. Voeg peper en zout toe.
- Schik alles op de borden en besprenkel met de yoghurtvinaigrette.
- Of doe zoals ik: gebruik de buitenste lofblaadjes als schuitjes en vul met de kleingesneden lof en kiwi's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten