donderdag 27 mei 2021

Bresaolarolletjes met gerookte Knoflook en Pistaches

 


Een recept van Janneke Philippi voor Delicious. Ik vind het knap hoe ze voor allerlei tijdschriften en haar kookboeken steeds weer leuke recepten bedenkt.


Ingrediënten:

1 bol gerookte knoflook

1 el gepelde gezouten pistachenoten

1 el crème fraîche

12 plakjes bresaola

25 g mesclun

4 el extra vierge olijfolie


Bereiding:

Haal de teentjes knoflook los en breng ze in de schil in ruim water aan de kook. Giet ze af en breng ze met schoon water opnieuw aan de kook. Kook de knoflookteentjes zacht en gaar in 6-8 min. Maal intussen de pistachenoten in de hakmolen van de staafmixer fijn. Laat de knoflook iets afkoelen en pel ze. Prak de knoflook met de crème fraîche en breng op smaak met peper.

Bestrijk de bresaola dun met de knoflookcrème. Verdeel de mesclun erover en rol op. Verdeel de rolletjes over 4 borden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de pistache- noten en peper naar smaak.

Ik vond het wel lekker, heel apart met de gerookte knoflook.

De crème kan een dag van tevoren klaargemaakt worden.

Geen opmerkingen: