Je kunt peperonata als bijgerecht bij vlees of vis eten, of gewoon als zelfstandige hapje met brood erbij of op een broodje met bijvoorbeeld ham of kaas..
- rode, oranje en rode paprika's
- uien, ongeveer 1/3 van het gewicht van de paprika's
- scheutje witte balsamico-azijn of wittewijn-azijn
- 1 theelepel zout
- Je kunt er ook nog stukjes tomaat bijdoen.
Bereiding:
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken (ca. 3 x 3 cm, dit recept doet helemaal niet aan fijnsnijden). Pel en snipper (grof) de uien.
Doe de olijfolie in een grote braadpan en fruit de uien op een zacht vuurtje (ca. 5 minuten). Zet dan het vuur iets hoger (tot je een matig hoog vuur hebt), voeg de paprika's (en de tomaten) toe en bak deze 5 minuten. Zet dan het vuur weer laag en laat alle groenten nog zo'n 15 minuten opstaan. Doe er een scheut azijn bij, meng en laat de azijn 5 minuten inkoken. De paprika's moeten gaar zijn, maar niet zacht en slap!
De Peperonata kan zowel warm als koud geserveerd worden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten