vrijdag 28 mei 2021

Nigella's rabarber fool

 



Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg rabarber, schoongemaakt en grof gehakt
  • 300 g vanillesuiker
  • 500 ml slagroom


Verwarm de oven voor op 190 ° C 

Bereiding:

Meng de rabarber en vanillesuiker samen in een ovenschaal. Voeg geen water toe. Dek af met folie en bak 45 minuten tot 1 uur of tot het fruit helemaal zacht is.

Giet af in een vergiet of zeef en giet het sap (je zou ongeveer 500 ml moeten hebben) in een pan, verwarm het dan en laat het bubbelen tot het ongeveer de helft is ingekookt.

Giet in een kan en laat afkoelen; echter niet in de koelkast bewaren, aangezien de siroop kan kristalliseren en zijn fabelachtige helderheid kan verliezen.

Pureer het fruit tot het helemaal glad is, laat het afkoelen en zet het ook in de koelkast.

Klop de room in een grote gekoelde kom tot hij heerlijk dik maar niet stijf is.

Spatel voorzichtig de rabarberpuree erdoor en vervolgens een deel van het ingekookte sap, zodat het mengsel een streep krijgt, net als een frambozen-swirl ijsje

Doe het sap in een glazen kan zodat mensen tijdens het eten meer kunnen toevoegen als ze dat willen. Of, eerlijk gezegd, je zou in plaats daarvan de helft van de hoeveelheid rabarbersap in de pan kunnen gebruiken en de resterende 250 ml gebruiken om toe te voegen aan champagne voor een fantastisch, roodroze zomerdrankje. 

Je kunt ook de rabarber warm uit de oven eten en een bol ijs ernaast.


Was lekker.

Geen opmerkingen: