Ingrediënten:
- 200 gram aardbeien200 g
- 200 gram rabarber200 g
- limoenzeste (van een biolimoen)
- 40 gram suiker40 g
- 2 el maizena
- 1 el mascarpone
- 2 el amandelmeel
- ei (lichtjes opgeklopt)1
- 1 el rietsuiker1 el
- Voor het deeg
- 200 gram speltbloem
- snuf grof zeezout
- 150 gram boter (koude)
- 1 eidooier
Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem en het grof zeezout in een kom en doe er blokjes ijskoude boter bij. Kneed totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Klop de dooier los met 50 milliliter ijskoud water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Vorm er een bal van en wikkel in plasticfolie. Laat het deeg een halfuur in de koelkast rusten.
2 Doe aardbeien, rabarber, limoenrasp, griessuiker en maïszetmeel in een kom. Meng voorzichtig en zet opzij.
3 Haal het deeg uit de koelkast en rol dun uit op een bebloemd werkvlak. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met mascarpone en bestuif met amandelmeel. Verdeel de aardbeien en rabarber over het deeg en plooi de randen naar binnen.
4 Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met rietsuiker. Schuif 35 minuten in de oven.
Recept Libelle België
Geen opmerkingen:
Een reactie posten