donderdag 9 december 2021

Spaanse Gebakken Eieren met Chorizo en Aardappelen

 


Heel lekker hoor. Ik zag het op de Spaanse TV.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 grote, geen nieuwe, aardappel

2 chorizo worstjes

3 ongepelde knoflooktenen

1 gedroogd pepertje

kruiden zoals tijm, rozemarijn, bieslook

2 eieren

zout

glaasje olijfolie

Bereiding:

Schil de aardappel, snijd hem in blokjes van 1 cm, spoel ze af en laat goed uitlekken.  (zie video op 4.35 min. hoe je mooie blokjes snijdt)

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, bak op hoog vuur de aardappelblokjes aan, voeg het pepertje zonder zaadjes en de geplette tenen knoflook toe. Na een tijdje ook de tuinkruiden..

Snijd de chorizo 's in de lengte, nogmaals in de lengte en en volgens in blokjes, zodat ze bijna even groot zijn als de blokjes aardappel.  Leg ze bij de aardappelen net voordat de aardappelen gaar zijn. Voeg zout toe.

Bak in een andere diepe schuin gehouden koekenpan in ruim olie (een zwembadje olie zegt de kok- video op 17.50 min.) een ei per keer. Schep er al bakkend hete olie over, dus min of meer frituren, totdat de dooier nog zacht is maar de randjes bruin en bros.

Leg het ei in het midden van het bord en verdeel de aardappel- en chorizoblokjes in een krans rond het ei.



Geen opmerkingen: